Vegetáriánus főzőklub Pécsett

2015. február 24-én indítottuk el a Pécsi Gyülekezetben a Vegetáriánus Főzőklubot, amit a nyári szünetektől eltekintve folyamatosan tartunk. Az induláskor attól féltünk, hogy lesz-e érdeklődő, jönnek-e vendégek, hiszen a gyülekezetünk a város szélén van. Lesznek-e olyanok, akik időt és fáradságot nem kímélve kiutaznak a város szélére? Nagyon hamar elérte a klubot látogató vendégek létszáma 25-30 főt. Volt, amikor a klubot szervező és vezető Kraszkóné Dénes Zsuzsa attól félt, hogy kicsi lesz a hely, kevés lesz a szék.

Klubfoglalkozásaink egy-egy rövid előadással kezdődnek, ami ebben az utolsó évadban az egészség 8 alapeleméről szólt. Ezeket Dénes Tamás tartotta. A jelenlévők szívesen kapcsolódnak be az előadásokba is, de gyakran hoznak a maguk készítette egészséges ételekből kóstolót.

Nagy előszeretettel tanulmányozzuk a népek/nemzetek konyháit és a lelkes kis csapatnak köszönhetően meg is kóstolhatjuk a finomabbnál finomabb egészséges ételeket. Évadzáró alkalmunkon május 29-én a brit konyhák vegetáriánus ízeivel ismerkedhettünk meg.

 A vendégek számára minden alkalommal lehetőséget adunk, hogy régebbi Boldog Életfolyóiratokat elvigyenek olvasásra, amivel szívesen élnek.

A klubalkalmak az ételek kóstolásával fejeződnek be, amikor nagyon jó lehetőség van beszélgetésekre, ismerkedésekre és mára már barátságok alakultak ki.

A pécsi Vegetáriánus Főzőklubon is megtapasztaltuk, hogy „a közös étkezés barátokká tesz”!

Eddig tanult, tesztelt ételek receptjei, fotói megtalálhatók a gyülekezetünk weblapján: www.pecs.adventista.hu oldalon a “Főzőklub” menüpont alatt.

Ömböli Gyula

Pécsi keresztség

 

„Ó! Halljad te föld és halljad te ég!” – Ezeket a szavakat énekelve kezdtük a keresztségi istentiszteletet Pécsett 2018. május 26-án, amikor három személy kifejezte határozott szándékát, hogy szeretnének szövetséget kötni Istennel.

Elmondták, hogy számukra mit jelent a Jézussal való találkozás és mit tett az ő életükben a Megváltó. Miután Körmőczi Miklós testvérrel közösen imádkoztak, Petőh Imre, a gyülekezet lelkésze fogadta őket a keresztelő-medencében. Két  testvérünk, Müller Teréz és Ócsai András a Pécsi Gyülekezet tagja lett, míg Bellai Béla testvérünk a Kaposvári Gyülekezetet erősíti.

A Pécsi Gyülekezet kórusának a szolgálata mellett a nagyatádi és a kaposvári testvérek szolgálatai tették még áldásosabbá a napot. Isten áldja testvéreinket az úton!

(Ömböli Gyula)

 

Menyegzői istentisztelet Pécsett

Ünnepélyes menyegzőn vehettünk részt a pécsi imaházunkban 2018. május 27-én. Csizmadia Róbert azzal kezdte a beszédét, hogy milyen jó dolga van, hiszen teológusként szabadon beszélhet teológiai nyelven a párhoz, mivel mindketten teológiát végeztek.

Szenes Eszter és Ömböli Dávid, már az ATF-en barátok lettek, amiből elindult az a folyamat, ami ezen a napon az egymással való szövetségkötéshez vezetett. Csizmadia Róbert, aki mindkettőjüket jól ismeri, személyes és bátorító szavai után Isten áldását kérte frigyükre.

A kórus-, vers- és zenei szolgálatok még áldásosabbá és meghittebbé tették ezt a csodálatos napot. Sok boldogságot az ifjú párnak!

(Ömböli Gyula)

Regionális Küldetés Konferencia Pécs

Regionális küldetéskonferencia – Pécs

Mi a te missziód? – ezt a kérdést járta körbe a pécsi konferencia, amely egy új kezdeményezésnek volt az első alkalma. A Dunamelléki Egyházterület vezetése szeretné a gyülekezeteket lelkesíteni, mozgósítani, felszerelni a küldetésünk betöltésére. Az Evangelizációs Osztály által szervezett regionális konferenciák egy-egy térség gyülekezeteit hívják meg arra, hogy mindenki felfedezhesse személyes lehetőségeit a szolgáltra. A nap során dr. Szabó János, a DET Evangelizációs Osztályának vezetője adott irányelveket arra, hogyan viselkedhetünk „bölcsen” a személyes misszió végzése közben. Dr. Ősz-Farkas Ernő igehirdetése pedig a küldetéstudat megtalálására, megőrzésére irányította a mintegy százötven résztvevő figyelmét. Az egész napos program során 3 alkalommal szekció-előadásokon lehetett még részt venni, majd fórumbeszélgetéssel zártuk a tartalmas napot. Ahogy az egyik testvér fogalmazott „kaptunk egy újabb löketet”. Reméljük, ez a lelkesedés és lendület sokáig megmarad.

   

További képek a DET Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/pg/hnadet/photos/?tab=album&album_id=1737291769661468

Felemelkedve Istenhez – elkészült a pécsi imaház liftje

Felemelkedve Istenhez – elkészült a pécsi imaház liftje

A pécsi gyülekezeti épület sajátossága, hogy a legnagyobb helyiség, az imaterem a második emeleten található. Már az épület tervezésekor kihagyták a helyet a liftaknának, de sokáig nem valósult meg a költséges beruházás. Az idős, beteg testvérek, vendégek számára nagy segítséget jelent a 2017. év végén átadott felvonó. A gyülekezet egy évvel ezelőtt kezdett gyűjtésbe. A testvérek nagylelkű felajánlásának és a Dunamelléki Egyházterület anyagi támogatásának köszönhetően most már bárki könnyen eljuthat az istentiszteleti helyre.