KÖNYVAJÁNLÓ

Idézetek E.G.W. írásaiból - Sáfárság: A szív ajándékai

Idézetek E.G.W. írásaiból – Sáfárság: A szív ajándékai

Idézetek a Bibliatanulmányokhoz, 2018. január, február, március

 A könyv megrendelhető: ITT!


Apokaliptika és egy termékenységtől megfosztott adventizmus

Apokaliptika és egy termékenységtől megfosztott adventizmus 

A protestáns liberalizmus a küldetésétől és termékeny hitéletétől fosztotta meg azt az Istentől elhívott reformációs mozgalmat, amely gyökerestől változtatta meg a világot. Vajon az adventizmus is ugyanezt az utat járja manapság? A próféciák népeként közöttünk ma sok-sok mindenről szó esik, csak éppen a próféciák lüktető, eleven képviseletéről nem. G. R. Knight könyve, mint a felkiáltó jel egy mondat végén, rá akarja az advent népet ébreszteni eredeti küldetésére és arra, hogy a liberális gondolkodás megfosztja egyházunkat is elevenségétől és termékenységétől.

  A könyv megrendelhető: ITT!


Lakto-ovo vegetáriánus és vegán receptek gyűjteménye

Lakto-ovo vegetáriánus és vegán receptek gyűjteménye

Egy a 19. századi családanya ihletett gondolatát szeretném ajánlásul idézni. ” Ne tekintsétek a főzést rabszolgamunkának! Aki ismeri a táplálékok helyes elkészítésének titkát, s aki fel is használja ezt az ismeretét, az nagyobb dícséretre méltó, mint bármely más munkát végző ember, mert mint a testi, mint a szellemi erő magymértékben attól a tápláléktól függ, amalyet elfogyasztunk.”(E.G.White)

 A könyv megrendelhető: ITT!


Radikális védelem

Radikális védelem

A világ körülöttünk egyre átláthatatlanabb lesz. E szövevényben olyan dolgokkal is találkozunk, amelyek láttán meg is rémülünk: ezzel hadakozni, meghaladja emberi erőnket. Ám, ha beleöltözünk Isten „védőöltözetébe”, felvesszük az Ő fegyvereit, akkor bízhatunk abban, hogy győzünk.

 A könyv megrendelhető: ITT!


A fegyvertelen katona DVD

A fegyvertelen katona DVD

TÖRTÉNET EGY FÉRFIRŐL. AKI SOHA NEM FOGOTT FEGYVERT, MÉGIS HŐSSÉ VÁLT

A DVD megrendelhető: ITT!


Szilvási József: A nagy Adventmozgalom -Az Adventista Teológiatörténet Kiskönyvtára 1.

A nagy Adventmozgalom -Az Adventista Teológiatörténet Kiskönyvtára 1.

 

Magyarországon az első adventista missziói kezdeményezés a lengyel katolikus papból adventistává lett missziómunkás, Michael B. Czechowski (1818-1876) nevéhez kötődik, aki 1869-ben tevékenykedett Magyarországon. Őt L. R. Conradi (1856-1939) követte 1890-ben. Így már 1893-ban számos keresztségről és harminc magyar nyelvű adventista traktátról számol be a nemzetközi adventista sajtó. Az egyház folyamatosan növekedett, ezért 1898-ban az adventista világszervezet központjából Magyarországra küldték Huenergardt János (1875-1955) lelkészt, aki a Kárpát-medence egész területén megszervezte az egyházat.
A Hetednapi Adventista Egyház 1994-ben ünnepelte születésének százötvenedik évfordulóját. Meglepő, hogy eddig – ennek ellenére – nem jelent meg magyar nyelven olyan összefoglaló mű, amelyben bemutattuk volna az adventizmus történeti, szociológiai és teológiai vonásait.

A könyv megrendelhető: ITT!

 

Előadások a Jelenések könyvéről!!!

Nagyon izgalmas előadás sorozatot hallgathatunk/nézhetünk meg, amelyben az előadó, Ömböli Krisztián adventista lelkipásztor a jelenések könyvét mutatja be. Csendes Percek címmel sugározza a Salgótarjáni TV ezt a sorozatot, amit a weblapunk BIBLIAISMERET menűpontja alatt visszanézhetnek. 

IDE  kattintva az oldal betöltődik!