Vegetáriánus főzőklub folytatódik!!!

Vegetáriánus Főzőklub!


Ha szeretne egy jó csapatban érdekes előadásokat hallgatni és finom húsmentes ételeket kóstolni, csatlakozzon klubunkhoz! A részvétel ingyenes.

Helyszín: Hetednapi Adventista Egyház Közösségi háza
Pécs, Buzsáki Imre u. 5. (Budai vám, Volvó szalon mögött).

Időpontok: 17 órától az alábbi napokon:

  • 2018 szeptember 18
  • 2018 október 16
  • 2018 november 13
  • 2018 december 11
  • 2019 január 15
  • 2019 február 12
  • 2019 március 5
  • 2019 április 2
  • 2019 május 7
  • 2019 május 28

Az én éneklési csodám – Írta Laura Williams

Ahogy utazom és koncerteket adok, egyre inkább érzem annak a szükségét, hogy Krisztus megerősítsen engem. Nemrégen Isten arra tanított meg, hogy imádkoznom kell minden egyes alkalommal, amikor éneklek. Az egyik ilyen lecke arról szól, hogy imádkozzak konkrét célokért.

Mindegyik alkalommal, amikor éneklek, imádkozom sokféle dologért; hogy legyen elég levegőm a kitartott hangokhoz, hogy jusson eszembe minden szó, hogy a hangosítás jól működjön, hogy a hangomban legyen elegendő erő, hogy énekem kifejező legyen, hogy az ének üzenete elérjen minden hallgatót. Végiggondolom az éneket, és elmondom Istennek, hogy hol vannak a nehéz részek, majd különleges erőt kérek ezekhez a részekhez. Isten meghallgatja a részleteket, és soha nem vall kudarcot a segítségnyújtásban.

Az elmúlt héten Minnesotába érkeztem, hogy egy evangelizációs sorozaton énekeljek. Az első két este az én megítélésem szerint nem volt valami jó, de úgy tűnt, hogy ezt senki sem vette észre. Hiszem azt, hogy néha különbség van abban, amit én hallok, és abban, amit mások hallanak, mert Isten munkálkodik annak ellenére, hogy én milyen rossznak érzem azt.

Minden esetre az első két estén a hangom nagyon gyenge volt. Úgy éreztem, hogy egyáltanán nem tudok énekelni, annak ellenére, hogy a próbán minden rendben volt. Az énekem nem volt kifejező. Mind a két estén csüggedten jöttem el az előadásokról és azon gondolkoztam, hogy vajon mi történhetett. Imádkoztam! Részletekbe menően imádkoztam!

A következő estén, ahogy ott ültem, a döntésre hívó énekre készültem. Nagyon nehéz ének volt. Nagyon izgultam. Elkezdtem imádkozni és valami belém vágott, mint egy tégla! Részletekbe menően imádkoztam, de két dologról megfeledkeztem, és ezekért nem imádkoztam az előző két estén. Mindent átvettem, de elfeledkeztem a hangom erejéért imádkozni, és azért, hogy énekem kifejező legyen. Azonnal elkezdem könyörögni ezért a két dologért, és aztán felálltam énekelni.

Visszakaptam a hangomat! Nem volt semmi probléma, és az emberek utána elmondták, hogy az ének üzenete milyen mélyen érintette őket.

A következő estén olyan éneket énekeltem, amelyhez plusz erő és kapacitás szükséges. Kértem Istentől, hogy a hangom még erőteljesebb legyen ehhez az énekhez. Ahogy énekeltem, az ének olyan erővel áradt belőlem, mintha nem is én lettem volna. Megtörtént! Minden erőfeszítés nélkül. Közben azon töprengtem, hogy honnan van mindez? Aztán ez a gondolat futott át rajtam: „Ó, hát tudom! Ez nem én voltam!”

Az előadás után a lelkész azonnal odajött hozzám és megkérdezte: „Te lány, honnan van ez az erő a hangodban? Sosem hallottalak ilyen erőteljesen énekelni!” Azt mondtam: „Én sem!”

A történet lényege az, hogy jó az Isten! Mindig! Életed minden részletét rábízhatod és imádkozhatsz ezekért a részletekért, mert ő még a kis dolgokról is gondoskodik!

Laura Williams elismert énekművész, aki Isten szolgálatára akarja szentelni képességeit. Ő és férje Washingtonban laknak, de részt vesznek az éneklés szolgálatában ott, ahova Isten elhívja őket. Szolgálatukról többet is megtudhatsz, ha ellátogatsz awww.laurawilliamsmusic.com  honlapra.

(forrás)

Vegetáriánus főzőklub Pécsett

2015. február 24-én indítottuk el a Pécsi Gyülekezetben a Vegetáriánus Főzőklubot, amit a nyári szünetektől eltekintve folyamatosan tartunk. Az induláskor attól féltünk, hogy lesz-e érdeklődő, jönnek-e vendégek, hiszen a gyülekezetünk a város szélén van. Lesznek-e olyanok, akik időt és fáradságot nem kímélve kiutaznak a város szélére? Nagyon hamar elérte a klubot látogató vendégek létszáma 25-30 főt. Volt, amikor a klubot szervező és vezető Kraszkóné Dénes Zsuzsa attól félt, hogy kicsi lesz a hely, kevés lesz a szék.

Klubfoglalkozásaink egy-egy rövid előadással kezdődnek, ami ebben az utolsó évadban az egészség 8 alapeleméről szólt. Ezeket Dénes Tamás tartotta. A jelenlévők szívesen kapcsolódnak be az előadásokba is, de gyakran hoznak a maguk készítette egészséges ételekből kóstolót.

Nagy előszeretettel tanulmányozzuk a népek/nemzetek konyháit és a lelkes kis csapatnak köszönhetően meg is kóstolhatjuk a finomabbnál finomabb egészséges ételeket. Évadzáró alkalmunkon május 29-én a brit konyhák vegetáriánus ízeivel ismerkedhettünk meg.

 A vendégek számára minden alkalommal lehetőséget adunk, hogy régebbi Boldog Életfolyóiratokat elvigyenek olvasásra, amivel szívesen élnek.

A klubalkalmak az ételek kóstolásával fejeződnek be, amikor nagyon jó lehetőség van beszélgetésekre, ismerkedésekre és mára már barátságok alakultak ki.

A pécsi Vegetáriánus Főzőklubon is megtapasztaltuk, hogy „a közös étkezés barátokká tesz”!

Eddig tanult, tesztelt ételek receptjei, fotói megtalálhatók a gyülekezetünk weblapján: www.pecs.adventista.hu oldalon a “Főzőklub” menüpont alatt.

Ömböli Gyula

Pécsi keresztség

 

„Ó! Halljad te föld és halljad te ég!” – Ezeket a szavakat énekelve kezdtük a keresztségi istentiszteletet Pécsett 2018. május 26-án, amikor három személy kifejezte határozott szándékát, hogy szeretnének szövetséget kötni Istennel.

Elmondták, hogy számukra mit jelent a Jézussal való találkozás és mit tett az ő életükben a Megváltó. Miután Körmőczi Miklós testvérrel közösen imádkoztak, Petőh Imre, a gyülekezet lelkésze fogadta őket a keresztelő-medencében. Két  testvérünk, Müller Teréz és Ócsai András a Pécsi Gyülekezet tagja lett, míg Bellai Béla testvérünk a Kaposvári Gyülekezetet erősíti.

A Pécsi Gyülekezet kórusának a szolgálata mellett a nagyatádi és a kaposvári testvérek szolgálatai tették még áldásosabbá a napot. Isten áldja testvéreinket az úton!

(Ömböli Gyula)

 

Menyegzői istentisztelet Pécsett

Ünnepélyes menyegzőn vehettünk részt a pécsi imaházunkban 2018. május 27-én. Csizmadia Róbert azzal kezdte a beszédét, hogy milyen jó dolga van, hiszen teológusként szabadon beszélhet teológiai nyelven a párhoz, mivel mindketten teológiát végeztek.

Szenes Eszter és Ömböli Dávid, már az ATF-en barátok lettek, amiből elindult az a folyamat, ami ezen a napon az egymással való szövetségkötéshez vezetett. Csizmadia Róbert, aki mindkettőjüket jól ismeri, személyes és bátorító szavai után Isten áldását kérte frigyükre.

A kórus-, vers- és zenei szolgálatok még áldásosabbá és meghittebbé tették ezt a csodálatos napot. Sok boldogságot az ifjú párnak!

(Ömböli Gyula)

Regionális Küldetés Konferencia Pécs

Regionális küldetéskonferencia – Pécs

Mi a te missziód? – ezt a kérdést járta körbe a pécsi konferencia, amely egy új kezdeményezésnek volt az első alkalma. A Dunamelléki Egyházterület vezetése szeretné a gyülekezeteket lelkesíteni, mozgósítani, felszerelni a küldetésünk betöltésére. Az Evangelizációs Osztály által szervezett regionális konferenciák egy-egy térség gyülekezeteit hívják meg arra, hogy mindenki felfedezhesse személyes lehetőségeit a szolgáltra. A nap során dr. Szabó János, a DET Evangelizációs Osztályának vezetője adott irányelveket arra, hogyan viselkedhetünk „bölcsen” a személyes misszió végzése közben. Dr. Ősz-Farkas Ernő igehirdetése pedig a küldetéstudat megtalálására, megőrzésére irányította a mintegy százötven résztvevő figyelmét. Az egész napos program során 3 alkalommal szekció-előadásokon lehetett még részt venni, majd fórumbeszélgetéssel zártuk a tartalmas napot. Ahogy az egyik testvér fogalmazott „kaptunk egy újabb löketet”. Reméljük, ez a lelkesedés és lendület sokáig megmarad.

   

További képek a DET Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/pg/hnadet/photos/?tab=album&album_id=1737291769661468

Felemelkedve Istenhez – elkészült a pécsi imaház liftje

Felemelkedve Istenhez – elkészült a pécsi imaház liftje

A pécsi gyülekezeti épület sajátossága, hogy a legnagyobb helyiség, az imaterem a második emeleten található. Már az épület tervezésekor kihagyták a helyet a liftaknának, de sokáig nem valósult meg a költséges beruházás. Az idős, beteg testvérek, vendégek számára nagy segítséget jelent a 2017. év végén átadott felvonó. A gyülekezet egy évvel ezelőtt kezdett gyűjtésbe. A testvérek nagylelkű felajánlásának és a Dunamelléki Egyházterület anyagi támogatásának köszönhetően most már bárki könnyen eljuthat az istentiszteleti helyre.