Kedves Látogató!

Az Egészség Expó programunk célja, hogy minél több embernek bemutassuk az egészséges életmód 8 alapkövét. Szeretnénk minden segítséget megadni azok számára, akik elhatározták, hogy egészségesebben akarnak élni.

A továbbiakban ezt a 8 “alapkövet” szeretnénk néhány mondatban bemutatni.

IMG_2922

TÁPLÁLKOZÁS 

A helyes táplálkozás az egészség egyik alapköve. Nem csoda, hiszen amit elfogyasztunk, abból táplálkozik a testünk.

 

IMG_2897

TESTMOZGÁS  

A mozgás az élet egyik törvénye. Kondicionáló testmozgásra van szükségünk. A cél minimum 20-30 percet mozogjunk a teherbírás határán legalább 5-ször hetente. A test kondíciója könnyen visszaeshet, ha nem rendszeres a testmozgás.

IMG_2921

VÍZ

Testünk 60%-a víz, ezért nagyon fontos, hogy mikor, és mennyit igyunk. Emellett vízre van szüksége a belső és külső tisztításhoz. Igyunk 6-8 pohár vizet naponta! Még ennél is többet, ha verejtékezünk.

 

 

IMG_2900

NAPFÉNY

A napfénynek több jótékony hatása is van a testre. Természetes D-vitaminnal látja el szervezetünket és kismértékben a koleszterinszintet is csökkenti. Használjuk, amennyit csak lehet, de óvakodjunk a napégéstől. Már fél arcunk legalább 10 perces napoztatása elegendő ahhoz, hogy a napi szükséges D-vitamin mennyiséget megkaphassuk. A D-vitamin heteken át tárolódik testünk zsírsejtjeiben.

IMG_2935

MÉRTÉKLETESSÉG

A jó dolgok mértékkel történő használata, és a rossz dolgok elkerülése magától értetődő, mégis sokszor nehéz megvalósítani. Ha valamit nagyon szeretünk, nehéz mértékletesnek lenni. A mértékletesség egy különleges képesség.

 

IMG_2915

LEVEGŐ

A friss, tiszta levegő nélkülözhetetlen. Ez cigarettafüst és szmog nélküli környezetet jelent. Az erdőkben, tavaknál, tengereknél található, negatív ionizált részecskékben gazdag levegő az egyik legjobb orvosság. A mély légzés is legyen testmozgásunk része!

IMG_3017

 

 

PIHENÉS

A feltöltődéshez pihenés kell, mivel az alvás közben tudja a test megújítani saját magát. Az egészségnek sokféle pihenésre szüksége van, de a legédesebb pihenés a munka utáni pihenés. A korai lefekvés, és a korai felkelés az egészséges élet alapelvei.

 

IMG_2898  

BIZODALOM 

A testi és lelki egészség elválaszthatatlan.”Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.” (Példabeszédek 3:5-6) Az Istenbe vetett hit vezethet el a helyes döntésekhez.