“A NAGY KÉRDÉS” címmel előadássorozat indul Pécsett a Tudásközpontban!!!

“A NAGY KÉRDÉS” címmel előadássorozat indul Pécsett a Tudásközpontban!!!

A BBC History Világtörténelem negyedéves magazinja 2018. decemberében az alábbi szalagcímmel jelent meg: A NAGY KÉRDÉS: Valóban rohamléptekkel változik a világ? Hét történész fejtette ki véleményét ezzel kapcsolatban. Természetesen sok mindenben nem értettek egyet, de voltak közös pontok a téma megközelítésében. Természetesen nagyon sok „sors-fordító” változásnak volt szemtanúja világunk. Képtelenség lenne mindet számba venni, de ami bennünket leginkább foglalkoztat az a kereszténység története, azon belül is a reformáció hatása.

A reformáció története, csakúgy, mint a jelenkor, sorskérdéseket vet fel, amelyeket VÁLTOZÁS-ként érzékelünk. Az a nagy kérdés, hogy hogyan kezeljük a változást, ami körülvesz bennünket kapcsolati, társadalmi, közösségi, mentális és érzelmi szinten. Maradjunk azok, akik voltunk vagy változzunk együtt a változással?

Ha kíváncsi a válaszainkra, szeretettel várjuk az előadásokra.

  1. 2019.11.13. – 18 óra, Pécs, Tudásközpont. A VÁLTOZÁSOK KORA. Valóban gyorsabban változik-e a világ ma, mint régebben? Mi az, ami változásra késztet? Krízis szerepe a változásokban.
  2. 2019.11.20. – 18 óra, Pécs, Tudásközpont. EURÓPA A VÁLTOZÁSOK VIHARAIBAN. A változások között az ember tudja-e, hogy kicsoda? Önmagában a változás nem érték, de az értékek miatt érdemes változni.
  3. 2019.11.27. – 18 óra, Pécs, Tudásközpont. VÁLTOZÓ SZENTÍRÁS? Álhírekről szól a világ, virtuális valóságba kényszerít a média. A Biblia a valóságot mondja el az állapotunkról. Hogyan lehet megérteni és nem félreérteni a Bibliát?
  4. 2019.12.04. – 18 óra, Pécs, Tudásközpont. A VÁLTOZÁS VESZÉLYEI. Kikényszeríthető-e a változás? Mit jelent a valódi lelkiismereti szabadság? Hol van a közösségi és az egyéni lelkiismeret határa?
  5. 2019.12.11. – 18 óra, Pécs, Tudásközpont. SZERETET, AMI NEM VÁLTOZIK. Milyen is az a szeretet, ami nem változik a körülményekkel? Lehet-e bárányként élni farkasok között?
  6. 2019.12.18. -18 óra, Pécs, Tudásközpont. VÁLTOZÁS ÉS ÖRÖKKÉVALÓSÁG. Mi az emberiség legnagyobb kérdése? Milyennek látjuk a jövőnket? Van-e még jövője Bolygónknak? Hol lesz valódi otthonunk?

   

0 hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Ossza meg gondolatait, csatlakozzon az eszmecserénkhez!
Megtisztek minket a véleményével!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.